GÜNDEM

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin’de AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla buluştu.

Abone Ol

İl başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Göktaş, AK Parti'nin 23 yıllık iktidarında insanı merkeze alan bir yaklaşım benimsediğini ve bu anlayışla hizmet politikaları geliştirdiğini ifade etti. "AK Parti, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten ve ayrım yapmayan bir hizmet anlayışı ile 81 ilimize hizmet götürdü. 85 milyon vatandaşımız için yaşam kalitesini artıran projeler hayata geçirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin tarihini değiştiren bir dönüşüm gerçekleştirdik," dedi.

Mersin'in, Türkiye’nin önemli üretim ve turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Göktaş, "Mersin limanı uluslararası ticaret yollarında önemli bir rol oynuyor. Bu bağlamda, Mersin’e şimdiye kadar 210 milyar 408 milyon lira yatırım yaptık. Aile ve sosyal hizmetler alanında ise 25 milyar liralık yatırım ve destek sağladık" diye konuştu.

Mersin’de Sosyal Hizmetlerin Kapsamı Genişletiliyor

Bakan Göktaş, Mersin’deki 9 sosyal hizmet merkezinin hizmetleri tek çatı altında topladığını belirtti. "2017 yılından itibaren toplamda 279 bin 293 haneye ulaştık. Ailelerin güçlenmesi için çeşitli hizmet modelleri geliştirdik. 2013 yılından bu yana evlilik öncesi eğitim programımızda 28 bin 456 kişiye, aile eğitim programımızda ise 145 bin 346 kişiye eğitim verdik. Ayrıca, 2 bin 530 vatandaşımıza aile danışmanlığı hizmeti sunduk" şeklinde konuştu.

Çocuklar için sağlanan kurum bakım hizmetlerini de geliştirdiklerini belirten Göktaş, "Mersin’de 25 çocuk evinde 159 çocuğa, 2 çocuk evleri sitesinde ise 113 çocuğa hizmet vermekteyiz. 2012 yılından bu yana yaklaşık 521,5 milyon lira ödenek ayırdık. Kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesi amacıyla 16 kooperatif kurduk ve yaşlılarla engellilere yönelik bakım hizmetlerimizi artırdık. İki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezimizde 150 yaşlıya, 6 özel huzurevinde ise 285 yaşlıya destek veriyoruz. 90 engelli bireye bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunuyoruz" dedi.

Sosyal Yardımlar ve Destekler

Göktaş, "Evde bakım yardımlarından 17 bin 482 kişinin yararlanmasını sağlıyoruz. Ayrıca, 14 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz. Ocak - Temmuz 2024 arasında 146 bin 862 haneye 4,68 milyar lira sosyal yardım yaptık. 2003-2024 yılları arasında Mersin’e yaklaşık 20,75 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktardık. Şu anda, sosyal hizmet merkezlerinden çocuk evlerine, yaşlı bakım merkezlerinden engelsiz yaşam merkezlerine kadar toplam 70 kurumumuz ile Mersinlilerin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.