Göktaş, bu sayede sakatlıkların yorgunluğunun daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabileceklerini vurguladı.

NÖHÜ'de 'Geleceğin Ziraat Mühendislerini Arıyoruz' NÖHÜ'de 'Geleceğin Ziraat Mühendislerini Arıyoruz'

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen 'Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Göktaş, muhtarların mahallelerin ihtiyaçlarını en iyi bilen ve en hızlı çözüm üreten kişilerin 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladığını belirtti. Kadın muhtarların çözüm odaklı çözümleri sayesinde mahallelerin daha yaşanabilir hale geldiği ifade eden Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınların toplumsal hayatları ve krizlerinin ana aktörleri olduğunu hatırlatarak, "Bu inançla, kadınların yaşadığı hayat her alanda aktif rol almaları için devamı sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin genişlemesinin karar genişlemesine farklı bakış açılarının kazandırılması açısından önemli olduğunu vurguladı. "Kadınların yönetimde daha etkin bir şekilde yer almasıyla birlikte refah seviyesinin de artacağını" diyen Göktaş, kadınların desteğini ve iş olanaklarını artırmak adına yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini belirtti. 2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın bu hedef gerçekleştirmede önemli bir yol haritası sunulduğunu ifade etti.

Kadınların ve çocukların maruz kaldıkları şiddete ilişkin şiddete büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Bakan Göktaş, "Her gün farklı bir yüzüyle karşılaştığımız bu gerçek, bol miktarda ölüm tehlikesi var. Kadınların ve çocukların kronik ve güvenli bir hayat sürmeleri, herkesin üzerinde taşıdığı önemli bir sorumluluktur" dedi. 6284 sayılı Kanun'un bu sorumluluğun gereğini yerine getirmede en önemli dayanakları olduğu vurgulandı.

Göktaş, "Şiddete Sıfır Tolerans" ilkesine uygun olarak güçlü bir şekilde mücadelede kararlılıkla adım attıklarını belirtti. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4'üncü Ulusal Eylem Planı çerçevesinde adalete erişim, mevzuat, politika, koruyucu ve destekleyici hizmetler gibi farklı temeller altında çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Bakan Göktaş, Türkiye genelinde 612 kuruluşla kadınları koruma çalışmalarını sürdürdüklerini, elektronik kelepçeler ve KADES gibi uygulamalarla şiddet olaylarına anında müdahale edildiğini belirtti. "Bakanlık olarak, kadın ve çocuklar başta olmak üzere şiddete maruz kalan bir vatandaşımızın yeniden hayata tutunması için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA