GÜNDEM

Bakan Göktaş: Koruyucu Aile Hizmetlerimizi Yaygınlaştırmaya Kararlıyız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Bir Denizyıldızı Hikayesi:

Abone Ol

Gönül Elçilerine Küresel Davet’ etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Göktaş, 2002 yılında koruyucu ailelerdeki çocuk sayısının 515 iken, Haziran 2024 itibarıyla bu sayının 10 bin 268'e ulaştığını belirtti. Bakan Göktaş, Türkiye olarak koruyucu aile hizmetlerini ülke genelinde yaygınlaştırma, güçlendirme ve tanıtma kararlılıklarının altını çizdi.

Emine Erdoğan’a koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına olan desteği için teşekkür eden Göktaş, çocukların toplumu oluşturan en değerli varlıklar olduğunu vurguladı. Çocukların aile ortamında büyümesinin, daha parlak bir gelecek için şart olduğuna inandığını dile getiren Göktaş, “İyi bir çocukluk, yaşam yolculuğumuzda rehberlik eden bir pusula işlevi görür. Çocukluk, temel değerlerin ruhumuza kazındığı en değerli dönemdir ve bu ancak sevgi, şefkat ve güven dolu bir ortamda mümkün olur” dedi.

Bakanlık olarak, her çocuğun sıcak bir aile ortamında büyümesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Göktaş, “Çocukların biyolojik aileleriyle bir arada kalmalarını sağlamak, kalıcı bir aile ortamı oluşturmak ve aile birliğini teşvik etmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ancak, ebeveyn bakımından yoksun kalan çocukların geride kalmamaları için de gerekli mekanizmalar ve araçlar hazır durumdadır” şeklinde konuştu.