GÜNDEM

Bakan Göktaş, Çağrı Merkezinde Telefon Cevapladı

Aydın'da resmi bir ziyaret gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’na gelen bir çağrıyı yanıtladı ve bir gencin nikah davetine katılma sözü verdi.

Abone Ol

Göktaş, Köşk ilçesindeki bakanlık çağrı merkezini ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalara dair bilgi aldı. Günlük ortalama 17 bin çağrının yanıtlandığı çağrı merkezindeki incelemelerinin ardından Bakan Göktaş, Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'na gelen çağrılardan birine yanıt verdi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinden arayan Bahar isimli genç, ‘evlilik kredisi’ olarak bilinen uygulama hakkında bilgi almak istedi. Bakan Göktaş, Bahar’a Aile ve Gençlik Fonu’ndan bahsederek, bu fon kapsamında gençlere sağlanan destekler hakkında detaylı bilgi verdi.

Aile ve Gençlik Fonu ile Evliliğe Destek

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda oluşturulduğunu hatırlatarak, bu fon kapsamında başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli ve iki yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sağlandığını açıkladı. Deprem bölgesinde pilot uygulaması devam eden projeye yoğun ilgi gösterildiğini belirten Göktaş, Bahar isimli gencin de gerekli kriterleri sağlaması durumunda bu destekten yararlanabileceğini söyledi.

Bahar’ın Nikahına Katılım Sözü

Bakan Göktaş, Bahar’a fondan yararlanmak için gerekli olan kriterleri ve süreci anlattı. Kriterleri sağlayan çiftlerin, eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılmaları ve resmi nikahlarını gerçekleştirmeleri durumunda destek aldıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, Bahar’ın ekim ayında yapılacak nikahına katılma sözü vererek, “Evlilik yolunda atacağınız bu güzel adımda yanınızdayız” dedi.