GÜNDEM

Bakan Göktaş, BM Genel Sekreter Vekili Muhammed İle Görüştü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Vekili Amina Muhammed ile gerçekleştirdiği görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kalıcı olarak sona erdirilmesi için uluslararası baskının artırılmasının gerekliliğini vurguladı.

Abone Ol

Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh’un himayesinde ve Birleşmiş Milletler iş birliğiyle Ulanbator'da düzenlenen Dünya Kadınlar Forumu'na katılan Bakan Göktaş, forum kapsamında bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerden biri de BM Genel Sekreter Vekili Muhammed ile yapıldı. Görüşmede, kadınlar, engelliler, çocuklar, yaşlılar ve aile alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bakan Göktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusundaki endişelerini de dile getirerek, bu saldırıların kalıcı bir şekilde durdurulması için uluslararası toplumu daha etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırdı. Göktaş, “Uluslararası toplum, bu katliamların son bulması için her platformda sesini yükseltmelidir” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, görüşmeden önce Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Amy Pope ile de bir araya gelerek, göç ve ilgili konular üzerine değerlendirmelerde bulundu.