Bakan Göktaş, "Bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu'na 12 bin 132 genç başvurdu. Şartları sağlayan yaklaşık 4 bin çift bu fondan yararlandı ve almaya devam edecek. Ayrıca, bu fonun kapsamını genişletmeye yönelik yakın zamanda yeni bir adım atacağız ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Siirt'te çeşitli temaslarda bulunan Bakan Göktaş, Siirt Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Kemal Kızılkaya ile kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarete Siirt Milletvekili Mervan Gül, Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve MHP İl Başkanı Cengizhan Tükenmez de katıldı. Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

AK Parti il başkanlığı ziyareti sırasında konuşan Göktaş, kadınların tüm imkanlardan eşit şekilde faydalanabilmesi için devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. "AK Parti'ye gönül vermiş Siirtlilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kıymetli hanımefendinin selamlarını iletiyorum. AK Parti davasına gönül verenler olarak, 23 yıl önceki aşk ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yarınlarına güzel bir iz bırakmak için çalışıyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi doğrultusunda toplumun her kesimiyle kucaklaşıyoruz" dedi.

Aile ve Gençlik Fonu'nun yeni uygulama dönemine dair detaylar da veren Bakan Göktaş, "Bu projeyi kıymetli milletvekillerimizin destekleriyle başlattık ve yeni uygulama dönemi ile devam ediyoruz. Başvuruların başladığı Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlarımızla bu dönemde başladık. Şartları sağladıkları takdirde, yaklaşık 4 bin çiftimiz bu fondan yararlanıyor. Ayrıca, gelir kriterini artırarak daha fazla gencimizin desteğimizden faydalanmasını sağlayacağız. Önceki gelir sınırı 2 asgari ücreti aşmayan çiftler için geçerliydi, şimdi bu sınırı 2,3 asgari ücrete çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş ayrıca, Eylül ayında yaşlı ve engelli aylıklarının toplam 5,6 milyar lira tutarında hesaplara yatırılmaya başladığını duyurdu.

Kaynak: DHA