Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na davet edilmesi, iki taraf arasındaki ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi adına bir adım olarak değerlendiriliyor. Toplantının, 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının gözden geçirilmesine ve kurumsal diyalog kanallarının yeniden açılmasına olanak sağlayabileceği belirtiliyor. Toplantıda Türkiye'nin AB üyelik süreci, bölgesel gelişmeler, güncel uluslararası olaylar ve Kıbrıs konusundaki tutumu gibi konular ele alınacak.

DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir

Vize Konusu ve İkili İlişkiler Gündemde

Toplantıda, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı/Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ve AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmeler hakkında görüşmeler yapılacak. Bakan Fidan, AB'nin ilişkilerin sürdürülebilir şekilde güçlendirilmesi için somut adımlar atması gerektiğini belirtecek ve Türkiye'nin önceliklerinden biri olarak Gümrük Birliği'nin modernize edilmesini vurgulayacak. Ayrıca, vize konusunun da gündeme getirileceği toplantıda, vize süreçlerinde yaşanan sorunların çözülmesinin Türkiye ile AB arasındaki ticari, kültürel, akademik ve insani ilişkiler açısından önemine dikkat çekilecek. Bakan Fidan'ın, Brüksel'deki toplantı sırasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile de bir görüşme yapması planlanıyor.

Kaynak: DHA