GÜNDEM

Bakan Ersoy: Kültür Yolu Festivalleri Ülkemizin Önemli Marka Projelerinden Biri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışı kapsamında Gaziantep’e geldi ve depremde hasar gören Alaüddevle Camisi’nin yeniden açılış törenine katıldı.

Abone Ol

Açılış konuşmasında Bakan Ersoy, depremler sonucu tahrip olan kültürel ve tarihi mirasların restorasyonu için Bakanlık olarak kapsamlı çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

Ersoy, "11 ana deprem bölgesinin yanı sıra 17 şehir ve birçok ilçede yıkımlar meydana geldi. Şu anda kültürel varlıklarımızın tamamında şantiyeler kuruldu ve restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. 2025 yılı itibarıyla bu çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz. Bu cami de depremde ciddi hasar gördü; ancak Bakanlık olarak burayı hızla restore ettik. Minaremizin taşlarını da onarıyoruz ve eski ihtişamıyla yeniden hizmete sunacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy, açılışın ardından Sabun ve Pekmez Hanı’nın açılışını da gerçekleştirdi. Törende, handa salça ve pekmez üreten kadınlarla bir araya gelen Ersoy, hatıra fotoğrafı çektirdi.