GÜNDEM

Bakan Ersoy: Kültür Yolu Festivalleri Ülkemizin En Büyük Marka Projelerinden Biri Haline Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dört yıl önce bir şehirde başlattığımız Kültür Yolu Festivali, kısa sürede 7 bölgeye yayıldı.

Abone Ol

Bu yıl 16 şehirde düzenlediğimiz festival, ülkemizin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri haline geldi" dedi.

Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali açılış programında konuşan Bakan Ersoy, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, kurum müdürleri ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu etkinlikte festivalin gelişim sürecini anlattı. Ersoy, festivalin 4 yıl gibi kısa bir sürede 7 bölgeye yayıldığını ve bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilerek ülkenin en büyük kültürel marka projelerinden biri haline geldiğini belirtti. "Kültür ve sanatla birleşmiş bir turizm vizyonunun ürünü olan Kültür Yolu Festivalleri, katılımcı sayısıyla dünya çapındaki büyük festivaller arasında yer alıyor" dedi.

60 Milyar Dolar Gelir Hedefliyoruz

Bakan Ersoy, Türkiye'nin turizm alanındaki başarısına da vurgu yaptı. 2002 yılında Türkiye'ye 13 milyon turist geldiğini ve 12 milyar dolar gelir elde edildiğini ifade eden Ersoy, "Bugün 60 milyon turist hedefiyle ilerliyoruz ve 60 milyar dolar gelir elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Ersoy, Türkiye'nin turizmdeki potansiyelinin uzun yıllar doğru şekilde değerlendirilmediğini ancak mevcut hükümetin bu alanda devrim niteliğinde kararlar alarak ülkenin turizm kalitesini artırmayı başardığını belirtti.

500 Etkinlik Planlandı

Gaziantep'te düzenlenen Gastroantep Festivali hakkında da bilgi veren Ersoy, 50'ye yakın noktada 500 civarında etkinlik planlandığını, 1000’e yakın sanatçının etkinliklerde yer alacağını ifade etti. Festivalin 14 Eylül'de başlayıp 22 Eylül'e kadar süreceğini belirten Ersoy, Gaziantep’in kültürel ve gastronomik zenginliklerinin dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını vurguladı.

14 Tarihi Eser Türkiye’ye Döndü

Bakan Ersoy, ayrıca 14 tarihi eserin Türkiye'ye iade edildiğini müjdeledi. Boubon Antik Kenti'ne ait iki bronz heykel başı, anıtsal bir bronz kadın heykeli, çeşitli seramik eserler ve Osmanlı dönemine ait iki hançerin Türkiye'ye döndüğünü söyledi. "Bu eserler, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının önemli parçalarıdır" diyen Ersoy, Amerikan yetkililerine de destekleri için teşekkür etti.

Bakan Ersoy'un konuşmalarının ardından Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki eserleri incelediği belirtildi.