GÜNDEM

Bakan Bolat: Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi 51,3'e Yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nin Ağustos ayında 51,3 seviyesine yükseldiğini duyurdu.

Abone Ol

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümet ve Ticaret Bakanlığı'nın uyguladığı politikalar ile iş dünyasının işbirliğiyle ihracat ikliminin güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

Bakan Bolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerine göre, ihracat sektörümüzde son 8 aydır gözlenen pozitif eğilim Ağustos ayında 51,3 seviyesine ulaşmıştır. İmalatçılarımız, tarımcılarımız, ihracatçılarımız ve hizmet tedarikçilerimizin ana ihracat pazarlarındaki ekonomik faaliyetlerini güçlendirmeye devam etmeleri, bu başarının arkasındaki temel faktörlerden biridir. Hükümet olarak, bu süreçte onlara desteğimiz tam olarak sürecektir. İhracatımızdaki artış ve belirlediğimiz hedefler, Türkiye'nin küresel alandaki stratejileriyle uyumlu olarak güçlenmeye devam etmektedir. Tüm ihracatçılarımıza bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum”  ifadeleri kullanıldı.