Bu program kapsamında, Ticaret Bakanlığı'nın uzmanları, sektör temsilcileri ve üniversitelerin seçkin öğretim üyelerinden oluşan bir ekip ile ihracatın her aşamasında yetkin, donanımlı ihracatçılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması

Ticaret Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan "İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü" töreninde konuşan Bakan Bolat, protokolün ihracatçılar için büyük bir eğitim ivmesi kazandıracağını belirtti. Bolat, üniversitelerle iş dünyası arasındaki iş birliğinin modern ekonomik gelişimlerdeki önemine değinerek, İhracat Akademisi'nin, Ticaret Bakanlığı'nın uzman kadrosu ve iş birliği yapılacak üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından destekleneceğini söyledi. Akademi, ihracat süreçlerini uygulamalı olarak öğretecek ve sürekli güncel bilgiler sunarak katılımcıların bilgi ve deneyimlerini artıracak.

YÖK Başkanı Erol Özvar ise, küresel ticaret rekabetinin arttığına dikkat çekti ve iyi eğitimli, yenilikçi ve çevresine duyarlı bireylerin yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Özvar, üniversitelerle sektörler arasında köprüler kurarak, gençlerin bu zorlu rekabette başarılı olmalarını sağlamanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bakan Bolat, İhracat Akademisi'nde dış ticaret süreçlerinin tüm aşamalarının öğretileceğini ve programın geniş bir kitleye hitap edeceğini belirtti. Akademi, ihracatla ilgili bilgi ve deneyim kazandırmak amacıyla modüler bir eğitim anlayışıyla düzenlenecek ve mezunlarına özel sektörde staj imkanları sunulacak.

İmzalanan protokolle birlikte, İhracat Akademisi'nin sektörel bilgi birikimini artırarak, uluslararası pazarlarda başarılı firmaların yetişmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: DHA