Ersun Yanal: Amedspor, Türkiye’nin En Çok İzlenen 3-4 Takımından Biri Ersun Yanal: Amedspor, Türkiye’nin En Çok İzlenen 3-4 Takımından Biri

Bakan Bak, spor yatırımlarının ve elde edilen başarıların dünya çapında tanındığını vurguladı.

Bakan Bak, partisinin 'Türkiye Buluşmaları' etkinliği kapsamında Edirne'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Bakan Bak'a, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Konçagül, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti MKYK Üyesi Sibel Betül Birer eşlik etti.

Bakan Bak, konuşmasında AK Parti'nin 22 yıllık iktidarı boyunca milletle olan sürekli temasını ve bu süreçte elde edilen hedeflerin nasıl hizmete dönüştürüldüğünü anlattı. "AK Parti, halkı dinleyen ve ihtiyaçlarına göre hareket eden bir partidir. Geçen hafta MKYK toplantısında kongre süreçleri başlatıldı. Bu süreç, teşkilatlarımızın kendini yenilemesi ve milletle daha yakın bir ilişki kurması açısından önemlidir" dedi.

Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sağladıkları hizmetleri de detaylandırdı. Yurt kapasitesini 180 binden 980 bine çıkararak gençlere barınma imkanı sunduklarını, deprem ve afet durumlarında bu tesislerin önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, ülke genelinde birçok spor tesisi ve yüzme havuzu inşa ettiklerini, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında yaklaşık 11 milyon çocuğa yüzme öğrettiklerini ifade etti.

Sporda elde edilen başarıların da altını çizen Bakan Bak, olimpik ve paralimpik milli takımların uluslararası yarışmalardaki başarılarını örnek gösterdi. Paralimpik takımının gösterdiği performansı takdirle karşıladığını belirtti ve engelli vatandaşlar için yapılan yatırımların önemine değindi.

Bakan Bak, sporu toplumsal iyileştirici bir araç olarak gördüklerini, dezavantajlı bölgelerde yapılan yatırımların suç oranlarını azalttığını ve sporun gençler arasında kötü alışkanlıkları önleyici bir rol oynadığını ifade etti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası liderliğini ve bölgedeki krizlerdeki etkili rolünü vurgulayan Bakan Bak, "Cumhurbaşkanımızın liderliği altında, ülkemiz bölgede önemli bir rol oynuyor ve uluslararası arenada büyük adımlar atıyor" dedi. Bakan Bak, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı ve Balkan Kürek Şampiyonası'nı izlemek üzere Meriç Nehri'ne geçti.

Kaynak: DHA