Ersun Yanal: Amedspor, Türkiye’nin En Çok İzlenen 3-4 Takımından Biri Ersun Yanal: Amedspor, Türkiye’nin En Çok İzlenen 3-4 Takımından Biri

Bakan Bak, Türkiye’nin son yıllarda paralimpik branşlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirdiğini belirterek, "Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yarışacak olan ve bu anlamlı yolculuğun bir parçası olan sporcularımıza ve antrenörlerine başarılar diliyorum" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 49'u kadın ve 45'i erkek olmak üzere toplam 94 sporcu ile temsil edilecek. Görme engelli, bedensel engelli ve özel sporculardan oluşan milli takım, 15 branşta madalya mücadelesi verecek. Golbol Kadın Milli Takımı ve Görme Engelli B1 Erkek Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton branşlarında da yarışılacak.

Bakan Bak, Türkiye’nin Paralimpik branşlardaki başarılarına dikkat çekerek, “Uluslararası alanda engelleri aşan sporcularımızın elde ettiği zaferler ülkemize ilham kaynağı oldu. Paris 2024’te, dünyanın dört bir yanından 4 binden fazla engelli sporcu madalya için mücadele edecek. Tarihimizin en yüksek katılımıyla yer alacağımız bu organizasyonda başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Sporcularımızın kota almasına katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yarışacak sporcularımıza ve antrenörlerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA