GÜNDEM

Bahçelievler'de Babasını Boğarak Öldüren Sanığın Yargılandığı Davada Mütalaa

Bahçelievler'de yaşayan Güney Erbil (24), babası Hasan Erbil'i (53) boğarak öldürmekle suçlanıyor.

Abone Ol

Cumhuriyet Savcısı, Güney Erbil'in 'Üstsoydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Olay şu şekilde gelişmiş:  Olay günü, Hasan Erbil işe gitmediği için iş arkadaşları kontrol etmek için evine gitmişler. Kapıyı açan olmayınca, Hasan Erbil'in kardeşini aramışlar. Kardeş kapıyı açtığında, Hasan Erbil'i yatak odasında hareketsiz halde bulmuşlar.

Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen otopsi raporunda, Hasan Erbil'in ölüm nedeninin boğulma olduğu belirtilmiş. Raporun ardından savcılık, Güney Erbil'in 'Üstsoydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açmış.

Davanın görüldüğü Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Güney Erbil'in akli dengesinin yerinde olduğunu belirtmiş. Yani Güney Erbil'in suçu işlediği sırada akli melekelerinin yerinde olduğu ve tam ceza sorumluluğuna sahip olduğu değerlendirilmiş.

Mütalaada, olay günü Hasan Erbil'in işe gitmemesi üzerine iş arkadaşlarının eve gidip kontrol etmek istedikleri, kapıyı açan olmayınca da kardeşini aradıkları ve kardeşin kapıyı açtığında Hasan Erbil'i yatak odasında hareketsiz bulduğu anlatılmış.

Otopsi raporunda Hasan Erbil'in ölüm nedeninin boğulma olduğunun tespit edilmesi üzerine, savcılık Güney Erbil hakkında 'Üstsoydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açmış.

Mahkeme, SEGBİS sistemi aracılığıyla tutuklu sanık Güney Erbil'in de katıldığı duruşmada, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını dinlemiş. Müştekilerin avukatı da duruşmada hazır bulunmuş.

Mütalaa, olayın sürecini ve Güney Erbil'in suçlamalara ilişkin durumunu detaylıca değerlendirmiş. Sanığın akli dengesinin yerinde olduğu vurgulanmış ve 'Üstsoydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiş.

Davanın sonucunun ne olacağı mahkemenin vereceği karar ile belli olacak. Ancak Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasında, delillerin sanığın suçunu işlediğini gösterdiği ve ceza talebinin de ağır olduğu değerlendirilebilir.