Etkinlikte, Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban gibi ünlü güreşçilerin yanı sıra 600’ü aşkın sporcu kispet giydi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, etkinlik öncesi düzenlenen kortejle güreş alanına geldi. Mehter takımı eşliğinde yapılan kortejde, Bahadır ve başpehlivanlar güreş alanına yürüdü. Başkan Bahadır, etkinlikte Mustafa Açıkgöz’e ağalık kemerini takdim ederken, Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü de güreşleri takip etti.

Bu yılki güreşlerde, Kırkpınar’da başpehlivan unvanını kazanmış isimlerin yanı sıra Türkiye’nin en genç başpehlivanı Yıldıray Pala da yer aldı. Etkinlikte ayrıca Mustafa Taş, Recep Kara, Orhan Okullu, Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil gibi tanınmış pehlivanlar da sahne aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, programa katılamasa da bir mesaj göndererek güreşçilere başarılar diledi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Geleneksel sporumuz olan yağlı güreşi Bahçelievler'de tekrar canlandırmak bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl 32 başpehlivan ve 600’ün üzerinde sporcu katıldı. Amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı ata sporumuza yönlendirmek. İlgi gerçekten çok yoğun. Her yıl bu tür etkinlikleri devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

Kürek Sporcusu Ali Rıza Bilal, Antarktika'ya Çıkmaya Hazırlanıyor Kürek Sporcusu Ali Rıza Bilal, Antarktika'ya Çıkmaya Hazırlanıyor

Güreşler, final müsabakalarının ardından madalya ve kupa töreniyle sona erecek.

Kaynak: DHA