Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan yeni düzenleme ile Bolu’nun uzak köylerinde lise düzeyinde taşımalı eğitim uygulaması sonlandırıldı. Bu değişiklikten etkilenen Bahçeköy köyünde, 17 lise öğrencisi her sabah köy meydanında toplanarak ailelerinin kendi imkanlarıyla okula gitmek zorunda kalıyor.

Taşımalı Sistemin Devamını İstiyoruz

Bahçeköy köy muhtarı Ahmet Özdoğan, taşımalı sistemin kaldırılmasına yönelik tepkisini dile getirdi. Özdoğan, “Devletimiz bu yıl taşımalı eğitimin sona ermesini önerdi. Ortaokul taşıması devam ederken, lise taşıması kaldırıldı. Bu durum, geçim sıkıntısı çeken aileler için büyük bir zorluk oluşturuyor. Aileler, çocuklarını sabah erken saatlerde okula götürmek zorunda kalıyor. Bolu Milli Eğitim Müdürü'nden, taşımalı sistemin devam etmesini ve bu konuda bir bütçe ayrılmasını talep ediyoruz” dedi.

Servislerin Yetersizliği

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Özdoğan, öğrenci sayısının az olmasından dolayı yeterli servis bulamadıklarını belirtti. “Bir servis bulduk ama öğrenci sayısının azlığı nedeniyle bu hizmeti sürdüremedi. Servis sağlayıcısı, son dakika bu hizmeti durdurdu ve bu da bizi mağdur etti. Özel servis bulma konusunda yaşadığımız zorluklar velileri zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

Belediyeden Yardım Talebi

Bahçeköy köy muhtarı, Bolu Belediyesi’nden sabah ve akşam saatlerinde köylerine servis araçları göndermelerini talep etti. “Belediye başkanımızdan, sabah 7 buçukta köyümüze bir servis aracı göndermesini ve akşam 5’te öğrencileri almasını bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Velilerin Mağduriyeti

Öğrenci velisi Feridun Kayabaşı, taşımalı sistemin bu yıl kaldırılmasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Kayabaşı, “Servis hizmetinin kaldırılması büyük zorluklar yaşatıyor. Çalışıyoruz ve bu nedenle saatlerimizle uyumsuzluk yaşıyoruz. Yetkililerden, servis hizmetinin yeniden düzenlenmesini ve bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA