ERBAA HABER

Bağ Evindeki Patlamanın Davasında HTS Kayıtları İncelenecek

Erbaa’da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne, altı kişinin yaralanmasına neden olan bağ evindeki patlama davasında önemli gelişmeler yaşandı.

Abone Ol

. Yargılanan iki sanık, suçlamaları reddederken, mahkeme yeni tanıkların dinlenmesine ve sanıklardan Turgay Öztürk’ün HTS kayıtlarının incelenmesine karar verdi.

Olay, 18 Mayıs'ta Erbaa Karayaka beldesindeki bir bağ evinde gerçekleşti. Jandarma ekiplerinin bağ evine girmesiyle birlikte yaşanan patlama sonucunda, beş jandarma personeli dahil olmak üzere toplamda yedi kişi yaralandı. Patlamada, bağ evinin sahibi Ahmet Karaçoban'ın oğlu Sefa Can Karaçoban hayatını kaybetti. Yaralılar arasında, Ahmet Karaçoban ile Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32) ve uzman çavuşlar Muhammed Avcı (25), Burak Muslurget (30), Alperen Songül (28) ve Sezer Ertürk (28) yer aldı; yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Olay sonrası gözaltına alınan Turgay Öztürk ve İsmail Güreldi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. İddianameye göre, sanıklar hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yaralılar için her biri 8'er yıl hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmada, Erzincan'da tutuklu bulunan Turgay Öztürk salona getirilirken, İsmail Güreldi SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Sanıklar, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Hakim, İsmail Güreldi’ye, Samsun'daki Turgay Öztürk ile ortak oldukları işletmedeki demir parçalarının, olay yerindeki malzemelerle benzerlik gösterdiğini hatırlattı. Güreldi, bu malzemelerin nereden geldiğini bilmediğini savundu.

Ayrıca, İsmail Güreldi, patlama öncesinde eşinin, Sefa Can Karaçoban ile gönül ilişkisi yaşadığını öğrendiği için tartıştıklarını ve bu sebeple bir ay hapis yattıktan sonra serbest kaldığını ifade etti. Karaçoban'a husumet beslemediğini savunan Güreldi, olayın tamamen bir tesadüf olduğunu ileri sürdü.

Turgay Öztürk ise, İsmail Güreldi ile ortaklıklarını belirterek, olay gününden bir gün önce Güreldi’nin moralinin bozuk olduğunu ve Erbaa’ya gittiğini söyledi. Öztürk, telefonunun HTS kayıtlarının incelenmesini ve evin konumunda sinyal olup olmadığını kontrol etmelerini talep etti. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme başkanı, sanıkların tutukluluk halinin devamına, Turgay Öztürk’ün HTS kayıtlarının incelenmesine ve yeni tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 8 Ocak’a erteledi.