Bu silahı sıkan insanların, ‘Böyle bir şey başıma gelse nasıl olur?’ diye düşünmeleri ve empati yapmaları gerekiyor. Yapanlardan sonuna kadar her konuda şikayetçiyiz" dedi.

Olay, 14 Eylül’de Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Ohtamış Mahallesi Tepekışla Sokak’ta gerçekleşti. Ailesiyle misafirlikten dönen Ali Duran Şeker, başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle yaralandı. Şeker’in ailesi, yaralı halde yere yığılan Şeker’in kafasına tampon yaparak ilk müdahaleyi yaptı. Oğul Barış Can Şeker, ambulansın köye ulaşmasının uzun süreceğini düşünerek babasını kendi otomobiliyle Gürgentepe Devlet Hastanesi’ne götürdü. İlk müdahalenin ardından Şeker, Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kafatasında çatlak tespit edilen Ali Duran Şeker, başarılı bir ameliyatın ardından yoğun bakımda bir gün kaldı ve şimdi serviste tedavisine devam ediliyor.

1 Kilometre Açıkta Erkek Cesedi Bulundu 1 Kilometre Açıkta Erkek Cesedi Bulundu

"TAMPON YAPTIK"

Olayı anlatan Barış Can Şeker, "Evimize dönüyorduk ve yürüdüğümüz sırada karşı mahalleden silah sesi duyduk. Yaklaşık 30-40 saniye sonra babam, 'kurşun geldi' dedi. Telaşla babamın kafasındaki yaraya peçete ve bezle tampon yaptık. Kanamayı durdurmak için tişörtümü çıkardım. Ambulansı aradım, ancak köye gelmesinin uzun süreceğini düşündüğüm için babamı arabaya bindirip hastaneye götürdüm. Gürgentepe Devlet Hastanesi'nden Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Şu anda durumu iyi" şeklinde konuştu.

"SEBEP OLANLARDAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Bilinçsiz silah kullanımının tehlikelerine dikkat çeken Şeker, "Bilinçsiz bir şekilde silah atmak gerçekten çok tehlikeli. Bazı kişiler bunu eğlence olarak görse de, bu durum bazı insanların hayatına mal olabiliyor. Silahı ateşleyenlerin, ‘böyle bir şey başıma gelse ne olurdu?’ diye düşünmeleri ve empati yapmaları gerekiyor. Hiç beklenmedik bir yerde, nişan alınamayacak bir noktada bile bir kurşun bir insanın hayatına mal olabiliyor. Olayın sorumlularından sonuna kadar şikayetçiyiz. Gerekli merciler olayın faillerini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kaynak: DHA