Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bu ziyaret, Azerbaycan'daki şehitlerin anısını yaşatmak ve ailelerine destek olmak amacıyla düzenlendi.

2020 yılında eski Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın desteğiyle ve TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat'ın girişimiyle kurulan Tek Millet, Tek Yürek Uluslararası İnsani Platformu, Azerbaycan ve Türkiye’de birçok projeyi hayata geçirdi. Platformun faaliyetleri kapsamında, bugüne kadar 33 şehirde 2 bin 300 şehit ve gazi ailesine manevi destek sağlandı.

Kardeş Aile Projesi çerçevesinde, Azerbaycan’daki 30 şehit ailesi 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara'ya getirildi. Aileler, Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret ederek, Türkiye'deki şehit ailelerinin acılarını paylaştı ve ortak bir acı paylaşımı gerçekleştirdi.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları Birliği Eğitim-Kültür Komisyonu Başkanı Ragıp Sarı, projeyi 3-4 yıl önce başlattıklarını ve bu ziyaretin de projeye bir katkı sağladığını belirtti. Sarı, "Bugün Azerbaycan'dan gelen 30 şehit ailesini, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ankara'da ağırlıyoruz. Buradaki şehit aileleriyle bir araya gelerek acılarını paylaşmalarını ve kucaklaşmalarını sağlamak amacıyla buradayız. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.

Şehit Binbaşı Urfan Velizade'nin eşi Gönül Velizade, eşinin Türkiye'de Hava Harp Okulu'ndan pilot yüzbaşı olarak mezun olduğunu ve Karabağ’daki çatışmalarda şehit olduğunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı için bizi davet etmesi büyük bir anlam taşıyor. Burada gördüğüm pilot kabirleri beni derinden duygulandırdı. Azerbaycan ve Türkiye'nin kahraman askerleri ile gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Şehit Yarbay Reşad Kulliyev'in annesi Metanet Kulliyev ise, oğlunun Karabağ’da kahramanca şehit olduğunu belirterek, "Azerbaycan ve Türkiye ile gurur duyuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor ve Allah'tan halkımızı korumasını diliyorum. Biz kardeş halklarız" dedi.

Ziyaret, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki güçlü bağların ve ortak acının bir simgesi olarak önemli bir anlam taşıdı.

Kaynak: DHA