Raporda, panonun montajında hata olduğu ifade edilirken, Sincan Belediyesi'nin herhangi bir kusuru olmadığı vurgulandı. Olay, Sincan Belediyesi'ne ait reklam panosunun, sağanak ve fırtına sırasında temelden devrilerek otobüs durağının üzerine düşmesi sonucu gerçekleşti. İlgili bilirkişi raporuna göre, panonun montajında 12 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindeki panoyu taşıyan 9,30 metrelik kolonun temel kazısının 1 metre 35 santim derinliğinde yapıldığı, ancak şartnameye göre 4,5 metre derinlikte olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, temel betonu için gerekli olan 18 metreküplük beton yerine sadece 5,40 metreküp beton döküldüğü ifade edildi. Temel betonu içine yerleştirilen profil demirlerinin yetersiz olduğu da raporda yer aldı.

'Belediye Onay Verdi'

Sincan Belediyesi'nden ihale ile bu işi alan firmanın yetkilisi S.E.Ü.’nün ifadesinde, işin kontrol edilip onaylandığını belirtti. S.E.Ü., işin kontrolünün Sincan Belediyesi Muayene Kabul Komisyonu tarafından yapıldığını ve imalatın belediye görevlilerince onaylandığını savundu.

'Gizli Ayıp' Nitelendirmesi

Bilirkişi raporunda, reklam panosunun imalatında hata olmadığı, kazanın montaj hatasından kaynaklandığı ve hatanın "gizli ayıp" olarak tanımlandığı belirtildi. S.E.Ü.'nün asli kusurlu olduğu ifade edilirken, belediyenin herhangi bir kusurunun bulunmadığı vurgulandı. Ayşe Yavuz'un ailesinin avukatları rapora itiraz etti ve belediye ile firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İtiraz dilekçesinde, reklam panosunun ihale şartnamesine uygun yapılmadığı ve denetim eksiklikleri bulunduğu ifade edildi. Avukatlar, Sincan Belediye Başkanı da dahil olmak üzere toplam 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ayşe Yavuz'un Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Öte yandan, Ayşe Yavuz'un kazadan hemen önce spor salonunda koşu bandındayken çektiği bir video ortaya çıktı. Videoda Yavuz'un neşeli hali dikkat çekti.

Kaynak: DHA