GÜNDEM

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Mezarı Didim’de Hazırlandı

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin mezarı, Aydın’ın Didim ilçesinde defin için hazır hale getirildi.

Abone Ol

Hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesine defnedilecek.

Ayşenur Ezgi Eygi, 18 gün önce Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan akrabalarını ziyaret ettikten sonra, Filistin’e destek amaçlı Batı Şeria’ya gitmişti. 6 Eylül’de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda başından vurularak hayatını kaybetmişti. Eygi’nin ölüm haberi, Didim’deki amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi başta olmak üzere Türkiye’deki yakınlarını derin üzüntüye boğdu.

Didim Asri Mezarlığı’nda Ayşenur Ezgi Eygi için mezar kazılarak defin işlemi için hazır hale getirildi. Cenazenin yarın uçakla doğrudan Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi, “Ezgi’nin anne ve babasının bu akşam Amerika’dan Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz. Filistin’de cenaze işlemleri tamamlandıktan sonra, Ezgi’nin naaşının da yarın Türkiye’ye getirilmesini umuyoruz. Mezarlıkta mezar yeri hazırlandı. Cenazenin ne zaman ve hangi gün toprağa verileceği, ailesinin Türkiye’ye gelmesiyle netleşecektir” dedi.