Cenazenin getirilişi sırasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin davasına sahip çıkan tüm onurlu insanlara saygılarımızı sunuyoruz. Bu mücadelenin takipçisi olacağız. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Acımız büyük, ancak Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız" dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesindeki ailesini 21 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin'e destek vermek üzere Batı Şeria'ya gitmişti. 6 Eylül'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan Eygi'nin ölümü, Didim'deki amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi'yi, ayrıca tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Bakü'den İstanbul'a getirildi ve burada İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde bir tören düzenlendi. Ardından cenaze, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na taşındı ve burada da bir tören yapıldı. Cenaze, İzmir Adli Tıp Kurumu'na otopsi için gönderildi ve 4 saat süren işlemlerin ardından Aydın'a nakledilerek Didim Devlet Hastanesi'nin morguna alındı.

Didim'deki babaevine taziye ziyaretinde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başsağlığı dileyerek ayrıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Eygi ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Kurtulmuş, ziyarette şu ifadeleri kullandı: "Ayşenur Ezgi Eygi'nin mücadelesini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Adalet Bakanlığımız ve Adli Tıp Kurumumuz, otopsiyi uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirdi. Eygi, doğrudan hedef alınarak, sol kulağının arkasından vurularak şehit edilmiştir. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun."

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Kurtulmuş, ayrıca Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti ve "Filistinli kardeşlerimizin kanı ne kadar mukaddestir, Ayşenur Ezgi'nin kanı da o kadar mukaddestir. Bu, insanlık davasıdır ve büyük bir ıstırap ortaya koymaktadır. İsrail'in işgalci güçleri Batı Şeria'daki Filistinlileri yerinden ediyor. Bu işin hesabını uluslararası mahkemelerde soracağız. Türk milleti olarak sonuna kadar takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının sonunda Ayşenur Ezgi Eygi'yi ve benzer şekilde hayatını kaybeden diğer şehitleri yad ederek, "Filistin davasına sahip çıkan onurlu fertlere saygılarımızı sunuyoruz ve bu mücadelenin takipçisi olacağız" dedi.

Cenaze, saat 12.00'de babaevinde helallik alınması için getirildi, burada okunan duaların ardından Didim Merkez Camisi'ne götürüldü.

Kaynak: DHA