GÜNDEM

Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'da Uğurlandı

Batı Şeria'da 6 Eylül'de İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için öğle saatlerinde Aydın’ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Abone Ol

Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan ve çok sayıda milletvekili ile siyasi ve toplum temsilcileri katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç kıldırdı.

“Şehidimize Sahip Çıktık”

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Numan Kurtulmuş, "Bugün burada büyük bir hüzün ve öfke içerisindeyiz. Türkiye'nin ve İslam ümmetinin kalbi burada, Didim'de atıyor. Ayşenur, artık tüm milletimizin evladıdır ve tüm insanlığın vicdanının temsilcisidir. Allah, ona cennette şehitlerle birlikte olmayı nasip etsin" dedi. Kurtulmuş, Ayşenur'un şehit edilmesinin uluslararası düzeyde hesap sorulması gereken bir olay olduğunu belirterek, "Ayşenur’un kanı yerde kalmayacak. Katiller uluslararası mahkemelerde hesap verecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze’deki soykırıma dikkat çeken Kurtulmuş, "Ayşenur, Batı Şeria’daki işgale karşı dikkat çekmek için oradaydı ve şehit edildi. Bu suç yalnızca birkaç İsrailli askerin değil, bu suça göz yuman terör devletinin ve iş birlikçi devletlerin suçudur" şeklinde konuştu.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, törene katılanlar tarafından omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze, Dikili Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.