Özkaya, "Esasa geçildi ve dosya tamamlanacak. En kısa sürede durdurulmadan öneri uzatılacak, karara bağlanacak" dedi.

Özkaya, Ankara'da yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, HDP'nin hesabının kapatılmasının inceleme aşamasında olduğunu belirtti. HDP davasının, iddianamesinin içerdiği önemli bir fark taşıdığını vurgulayan Özkaya, "İddianamede, 3 binden fazla kovuşturma ve soruşturma dosyası delil olarak gösteriliyor. Bu adli dosyaların bir kısmı hala devam ediyor. Raportör gerekli güncellemeler yapıyor. 1 yıl 6 raportör incelemesi yapılıyor" .

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AYM'ye yönelik eleştirilerini değerlendiren Özkaya, "AYM, kararlarıyla yollarını sürdürüyor. Bu tür tartışmalarla ilgili yorum yapmayacağım" dedi.

Özkaya, CHP'nin sokak hayvanlarına ilişkin yasaya yönelik iptal işlemleri hakkında, "Raportörden elindeki dosyaları bir kenara bırakıp, bu dosyaya yoğunlaşmasını amaçladı. Raportör arkadaşımız ilk incelemesini heyete sundu. Yürütmenin durdurulması sorunu tartışıldı. Heyetimiz mevcut de olduğu gibi o da hareket etti" konuştu.

Gezi Parkı davası hükmü Can Atalay'a yapılan bireysel başvuruların ne zaman gündeme getirileceği sorusuna ise Özkaya, "Dosyalar hazır olduğunda, incelenir hale geldiğinde değerlendirilecek. Takvim veremiyorum ama çok uzamaz" yanıtını verdi.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den Yahya Sinvar'a Anlamlı Mesaj İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den Yahya Sinvar'a Anlamlı Mesaj

Kaynak: DHA