GÜNDEM

Aydın'da Uçak Batığı Turizme Can Suyu Oluyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde, 2016 yılında Kuşadası ilçesinde denize batırılan AIRBUS A-300 tipi uçak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Abone Ol

22 metre derinliğe batırılan bu dev uçak, batırıldığı dönemde en büyük resif amaçlı batırılan uçak olma özelliğini taşırken, bölge turizmine de önemli katkılar sağlıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliğine sahip AIRBUS A-300’ü 4 Haziran 2016 tarihinde İstanbul’dan 5 TIR ile Kuşadası Güzelçamlı sahiline getirdi. Uçağın parçaları burada birleştirildikten sonra, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılımıyla Davutlar sahilinde törenle denize batırıldı. Bugün, bu büyük uçak, dalgıçlar ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda.

'TURİZME DESTEKLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK'

Başkan Çerçioğlu, “Aydın’ın turizm potansiyelini artıracak projelerimiz devam ediyor. AIRBUS A-300 gibi projelerle şehrimizin ismini dünya genelinde duyuruyoruz. Tarihi, doğası ve deniziyle önemli bir turizm merkezi olan Aydın, yerli ve yabancı turistleri çekmeye devam edecek,” şeklinde konuştu.

'UÇAĞIN BATIRILDIĞI BÖLGEDE SUALTI CANLILIĞI ARTTI'

Uzman dalgıç Tağmaç Saraçoğlu, AIRBUS A-300’ün batırıldığı bölgede sualtı yaşamının canlandığını belirtti. “AIRBUS A-300, dünyanın en büyük uçaklarından biri olarak resif olarak batırıldı. Uçak batırıldıktan sonra bölge bir dalış noktası haline geldi. Uçak, balıklara ev sahipliği yaparak sualtı canlılığını artırdı. Şu anda hem sualtı fotoğrafçıları hem de dalış yapanlar için popüler bir mekan,” diye ekledi.

'KUŞADASI TURİZMİNİ CANLANDIRDI'

Saraçoğlu, uçağın bölge turizmine ve esnafa katkı sağladığını vurguladı. “Uçak batığı her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Dalış yapanlar uçakla ilgili olumlu yorumlarda bulunuyorlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi, bölge turizmine büyük katkıda bulundu. Uçak batığı sayesinde bölgeye gelen misafirler otellerde konaklıyor, restoranlarda yemek yiyor ve hediyelik eşya satın alıyor. Bu da Kuşadası halkına önemli ekonomik fayda sağlıyor,” dedi.