GÜNDEM

Aydın'da Orman Yangınlarına Karşı Havadan, Karadan ve Denizden Denetim

Aydın'da orman yangınlarının önüne geçilmesi için tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Abone Ol

Kuşadası Milli Parklar Filo Komutanlığı'na bağlı helikopterler, sahil güvenlik ekipleri, atlı birlikler ve komandolar, yangın riskinin bulunduğu bölgelerde devriye görevini sürdürüyor.

Havadan, Karadan ve Denizden Sıkı Denetim

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, özellikle turizm merkezlerinden Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parklar bölgesinde, olası orman yangınlarını önlemek amacıyla sıkı tedbirler uyguluyor. Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri, filo komutanlığına bağlı helikopterlerle havadan, sahil güvenlik ekipleriyle denizden, atlı birlikler ve komandolar ise karadan kapsamlı denetimler yapıyor. Jandarma, yaz boyunca diğer kurumlarla koordineli olarak vatandaşları orman yangınları konusunda bilgilendiriyor ve el broşürleri dağıtıyor.

16 İlde 65 Yangına Müdahale

Aydın Jandarma Filo Komutanlığı'na bağlı helikopterler, sorumluluk bölgeleri olan 16 ilde bu yıl çıkan 16 orman yangınına müdahale etti. Toplamda 211 saat 45 dakika uçuş gerçekleştirildi ve 983 atım ile 1966 ton su kullanıldı. Ayrıca, keşif maksatlı Cayrokopter ve İHA uçuşları sayesinde yangın çıkardığı tespit edilen 4 şüpheli yakalandı.

Güvenli Bir Ortam Sağlanıyor

Bölgede tatil yapanlardan Abdülmelik Avcı, denetimler sayesinde kendilerini güvende hissettiklerini belirterek, "Aydın sıcak bir bölge, havaların ısınmasıyla oluşabilecek yangınlara karşı jandarma her türlü önlemi alıyor. Sürekli devriye atıyorlar. Güvenli bir ortam sağlanıyor," dedi. Tatilcilerden Ümmügülsüm Albayrak ise, "Ailemizle buraya pikniğe geldik. Jandarma ekipleri sürekli devriye atıyorlar. Kendimizi çok güvende hissediyoruz," diye konuştu.

Aydın'da alınan bu geniş kapsamlı tedbirler, bölgenin yangın riskini minimize ederek vatandaşların güvenli bir şekilde tatil yapmalarını sağlıyor.