"Aile Tipi Koyunculuk Projesi" kapsamında, kura ile belirlenen üreticilere küçükbaş hayvanlar teslim edildi. Koçarlı'da düzenlenen dağıtım törenine üreticiler büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sakız Koyunu Çiftliği'nde yetiştirilen 39 sakız koçu, 66 sakız koyunu, 24 Çine çaparı ve 8 Honamlı keçi olmak üzere toplam 137 küçükbaş hayvan hibe edildi. Üreticiler, sağlanan destekler için Başkan Çerçioğlu'na teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade etti.

Sakız koyununun veriminin yüksek olduğunu belirten Muammer Acar, "Televizyonda gördüm ve katıldım. Bugün nasip oldu, çok teşekkür ederim Özlem Çerçioğlu'na. Sakız koyunlarının sütünün ve veriminin bol olduğunu biliyorum. Şu anda 35 tane koyunum var ve bunları damızlık olarak kullanacağız" dedi.

Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı

Azize ve Yüksel Demirbaş çifti ise koç ihtiyacı duyduklarını ve kuranın kendilerine çıkmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Yüksel Demirbaş, "Koçumuzu kendimiz seçiyoruz, bu çok güzel. Eşim kendi şansını kendisi seçti" dedi. Azize Demirbaş da, "Özlem Hanım’a çok teşekkür ederiz. Kadınlarımızın gururu, baş tacımız" şeklinde konuştu.

Hayvancılığa ilk kez başlayan Hediye Akbaş, kadın üretici olarak heyecanlı olduğunu ve projeyi çocuklarının eğitim ve askerliği için ilerletmeyi düşündüğünü söyledi. "Çocuklarım için bu işi devam ettireceğim, çok mutluyum" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeleri, kırsal kalkınmaya katkı sağlamakla birlikte, üreticilerin ekonomik durumunu iyileştirmeyi ve bölgesel kalkınmayı desteklemeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA