GÜNDEM

Avukatın Çiftliğinde Uyuşturucu Baskını: İki Çalışan Tutuklandı

Konya Barosu'na kayıtlı avukat Yusuf K.’nin çiftliğine gerçekleştirilen operasyonda, 5 kilo 245 gram esrar ve 105 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Abone Ol

Avukat Yusuf K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, çiftlikte çalışan Ömer İ. ve bekçilik yapan Mustafa S. tutuklandı.

Çumra ilçesindeki çiftlikte kenevir yetiştirildiğine dair ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çiftliği fiziki olarak takip etmeye başladı. Dronla yapılan havadan gözetleme sonucunda, arazide kenevir ekili olduğu belirlendi ve çiftliğe operasyon düzenlendi. Operasyonda, çiftlikte çalışan Ömer İ. ve bekçi Mustafa S. gözaltına alındı.

Aramalarda, 105 kök Hint keneviri, 5 kilo 245 gram esrar, 6 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar ve 1 hassas terazi bulundu. Ele geçirilen esrarın piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon 772 bin lira olduğu değerlendiriliyor.

Çiftlik sahibi Avukat Yusuf K. ve eşi H.K., ifadesi alınmak üzere Çumra Jandarma Komutanlığı’na çağrıldı. Gözaltına alınan Avukat Yusuf K., ifadelerinde ele geçirilen uyuşturucularla ilgili bilgisi olmadığını ve çiftliğe nadiren gittiğini belirtti. Yusuf K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, ele geçirilen uyuşturucunun kendisine ait olduğunu belirten bekçi Mustafa S. ve çalışan Ömer İ. tutuklandı.