Bu yıl etkinliklerin teması "Paylaşımlı kamusal alanlar" olarak belirlenmiş. Bu doğrultuda, daha fazla sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlaması hedefleniyor.

Etkinlikler, 19 Eylül'de 'Çevre Dostu İletişim Eğitimi' ile başlayacak. Atatürk Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek eğitim saat 16.00'da başlayacak. Bu eğitim, vatandaşların çevreye duyarlı iletişim teknikleri konusunda bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini amaçlıyor. 

20 Eylül'de ise bir 'Bisiklet Turu' düzenlenecek. Manisa halkı, bisikletleriyle şehir merkezinde tur atma imkanına sahip olacaklar. Bu etkinlik, sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini teşvik etmeyi hedefliyor. 

21 Eylül'de gerçekleşecek 'Arabasız Gün' etkinliğinde, vatandaşlar trafiğe kapalı alanlarda yürüyüş, bisiklet sürme ve diğer aktivitelerde bulunabilecekler. Bu etkinlik, kişisel araç kullanımının azaltılması ve toplu taşıma, yürüme ve bisiklet gibi çevre dostu ulaşım seçeneklerinin özendirilmesi amacıyla düzenleniyor. 

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Son olarak, 22 Eylül Pazar günü 'Geleneksel Çocuk Oyunları' etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, çocuklar ve aileler geleneksel Türk çocuk oyunlarını oynama ve deneyimleme fırsatı bulacaklar. Bu etkinlik, paylaşımlı kamusal alanların kullanımını ve toplumsal bağları güçlendirmeyi hedefliyor. 

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, Manisa'da sürdürülebilir ulaşım, çevresel duyarlılık ve sosyal eşitlik konularında farkındalık yaratmayı ve vatandaşların katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu etkinlikler, şehir yaşamının daha yaşanabilir hale getirilmesine katkı sağlayacak.

Kaynak: DHA