GÜNDEM

Avcılar'da Temizlik Ürünleri Skandalı: 21 Ton Yüzey Temizleyici Çalındı

Avcılar'da, yüzey temizleyici ürünlerin çalınması olayı dikkat çekti.

Abone Ol

İddialara göre, bir firmaya ait 21 ton yüzey temizleyici, depoda yer olmadığı için boş bir arsaya indirildi. Üzeri branda ile örtülen binlerce şişeden 14 tonluk bölümü çalındı. Firma sahibi, kalan ürünlerden bir kısmını hızla bir araca yüklerken, çevredekiler ise geri kalan ürünleri kapıştı.

Olay, Cihangir Mahallesi'nde gerçekleşti. İhraç edilmek üzere Esenyurt'taki bir firmadan imal ettirilen temizlik ürünleri, TIR'a yüklenerek Avcılar'a gönderildi. Ancak, pazartesi günü belirtilen adrese giden TIR şoförüne, depoda yer olmadığı bildirildi. Şoförün ısrarı üzerine, temizlik ürünlerinin bulunduğu koliler, mahalledeki boş bir arsaya indirildi ve üstleri branda ile örtüldü.

Sabah saatlerinde, boş arazide temizlik ürünlerini görenler, aracına alarak uzaklaştı. Firma ortaklarından biri, geldiğinde yaklaşık 14 ton ürünün çalındığını fark etti. Geri kalan ürünleri kurtarmak için araç kiralayan ortak, ürünleri depoya nakletti. Olayın ardından çevredekiler, parçalanan kolilerden boş arsaya saçılan yüzey temizleyicilerini belediye ekiplerine ihbar etti.

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olay yerine gelerek, firma yöneticilerine 'çevreyi kirletme' suçundan 5 bin lira para cezası kesti ve arazinin boşaltılması için süre tanıdı.