GÜNDEM

Avcılar'da Kaybolan Çocuklar 3 Gün Sonra Kadıköy'de Bulundu, 2 Baba Gözaltında

İstanbul Avcılar`da kaybolduktan üç gün sonra bulunan Sevda Yılmaz ve arkadaşı Medine G.S.'nin ifadeleri üzerine iki baba gözaltına alındı.

Abone Ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz'ın kaybolduğu ihbarı üzerine geniş çaplı bir arama başlattı. Kaybolan çocuklar, dün akşam Kadıköy'ün Fikirtepe Mahallesi'nde bulundu. Sevda Yılmaz'ın pedagog ve psikolog eşliğinde verdiği ifadelerde, babası Sedat Yılmaz ve diğer aile bireyleri tarafından şiddet gördüğünü, zorla hırsızlığa yönlendirildiğini belirtti. Ayrıca, Medine G.S.'nin rızası dışında babası tarafından ağabeyi Emre Yılmaz ile 2023 yılında 91 bin lira karşılığında zorla evlendirildiği iddia edildi.

Olayın ardından, Sevda Yılmaz ve Medine G.S. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan Sevda Yılmaz'ın babası Sedat Yılmaz ve Medine G.S.'nin babası A.G., bu sabah Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca, Sevda Yılmaz'ın arkadaşının zorla evlendirilen 16 yaşındaki ağabeyi Emre Yılmaz, annesi Hanife Tutar ve dedesi Erol Yılmaz'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.