GÜNDEM

Avcılar'da Kadına Şiddet: 2 Kişi Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Avcılar'da, C.M. adlı kadını yol ortasında ve otomobil içinde dakikalarca tekme, yumruk ve sopayla döverek yerde sürükleyen iki kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Gözaltına alınan bu kişiler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şiddet Olayının Ayrıntıları

Olay, Tahtakale Mahallesi Eski İstanbul Caddesi’nde meydana geldi. Otomobilden inen ve arasında çocuklar ve kadınların da bulunduğu bir grup, iddialara göre C.M. adlı kadınla tartışmaya başladı. Tartışma hızla kavgaya dönüştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, C.M. şiddete uğrayarak "Anne" diye bağırdı. Kadın, arbede sırasında yere düştü ve bir başka kadın, C.M.'yi telefonda görüştürmeye çalıştı. Telefon görüşmesinin ardından kadına uygulanan şiddet devam etti. Yumruk ve tokatlarla saldıran şüpheli, C.M.'yi otomobile götürdü ve burada da şiddet sürdü. Kadın, kendini savunmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Tepki Gösteren Kişi de Darbeye Uğradı

Kadının şiddet gördüğünü fark eden bir adam, gruba yaklaşarak duruma müdahale etti. Bu sırada, kadına şiddet uygulayan kişi, tepki gösteren adama da saldırdı. Sopa ve taşların kullanıldığı kavga anları cep telefonlarına yansıdı. Kadının şiddet görmesine karşılık gösteren adam, kalabalık tarafından hedef alındı. Şiddet olaylarının devam ettiği süreçte, kadının şiddet gördüğü yerden kaçmasıyla kavga uzun süre sürdü. Trafikteki araçların arasında devam eden kavgada, tepki gösteren kişi sopa ve yumruklarla saldırıya uğradı ve kendini taşla savunmaya çalıştı. Kavga sona erdiğinde, kadına şiddet uygulayan kişi otomobiline binerek olay yerinden ayrıldı.

Gözaltına Alınan 2 Kişi Serbest Bırakıldı

Polis ekipleri, cep telefonlarıyla kaydedilen şiddet görüntülerinin ardından harekete geçti. Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde oturdukları belirlenen C.M. ve yakınları olan C.Ş. ile 18 yaşından küçük E.D., gözaltına alındı. İfadelerinde, evden kaçtığı belirtilen C.M.’ye tepki gösterdiklerini ifade eden şüpheliler, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. İki şüpheli, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.