GÜNDEM

Avcılar'da Duba Gerginliği

Avcılar`da, kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan bir binanın enkazı altında kalan delinatör dubalarının yerine yenilerinin yapılmaması, bölgedeki esnafı harekete geçirmiştir.

Abone Ol

Esnaf, iki kez para toplayarak yol kenarlarına yeni dubalar yerleştirmiştir. Ancak, hatalı park eden araçların önüne geçilememesi ve İETT otobüslerinin bu duba-lara çarpması, gerginliğe neden olmuştur.

Avcılar Köprüsü üzerinden ilçeye giriş yapan araçların yoğun kullandığı Cami Sokak başındaki bina, kentsel dönüşüm kapsamında birkaç ay önce yıktırılmıştır. Yıkım sırasında iş makineleri tarafından ezilen ve enkaz altında kalan delinatör dubaları, yenileriyle değiştirilmemiştir.  Bunun üzerine, esnaf kendi imkanlarıyla iki kez duba satın alarak yol kenarlarına yerleştirmiştir. Geçen hafta yapılan bu çalışmalar, araçların park edilmesini önleme amacı taşımaktaydı. 

Ancak, Namık Kemal Caddesi'nde hatalı park eden araçlar, körüklü İETT otobüslerinin dönüşüne engel olmaya başlamıştır. Bu durum, ilçe girişinde trafik sıkışıklığına yol açmıştır.  Esnafın yerleştirdiği dubalar, İETT otobüsleri tarafından ezilince, yeni bir tartışma konusu ortaya çıkmıştır.

Avcılar Belediyesi, bölgedeki trafik düzenlemelerine ve altyapı çalışmalarına odaklanmalıdır. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların ardından, delinatör dubalarının yenilenmesi ve hatalı park eden araçların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.  Aksi takdirde, esnafın kendi çabaları ile yapmaya çalıştığı trafik düzenlemeleri, daha büyük sorunlara yol açabilir.