Olay, temizlik yapan iki kişinin bodrumdan çıkardıkları malzemelerin arasında bu silahları keşfetmeleri ile başlamıştır.

Olay, Avcılar'ın Denizköşkler Mahallesi'nde Hasan Çelebi Sokak'ta bir binada dün akşam saatlerinde meydana gelmiştir.

Binada temizlik yapan iki kişi, bodrumdan çıkardıkları 2 çuval malzemenin içerisinde "Hafif tanksavar silahı" olarak da bilinen 66 milimetrelik tek kullanımlık iki adet lav silahı bulmuştur. 

Çuvalları yakındaki bir dükkana götüren kişiler, silahların varlığını fark etmiş ve derhal polise haber vermiştir.

Ihbar üzerine olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, söz konusu lav silahlarına el koymuştur. 

Olay yeri inceleme ekipleri de zırhlı araçlarla gelerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmiştir. 

Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alınmıştır.

Lav silahları, anti-tank roket atıcıları olarak da bilinen ve özellikle zırhlı araçlara yönelik kullanılan hafif el silahlarıdır. Bu tür silahların herhangi bir binanın bodrumunda bulunması oldukça endişe verici bir durumdur ve güvenlik güçlerinin bu olayı titizlikle incelemesi gerekmektedir. 

Emniyet güçleri, lav silahlarının nasıl ve kim tarafından bodrum katına getirildiğini araştırmaktadır. Olayla ilgili gözaltına alınan kişinin kim olduğu ve ne tür bağlantısı olduğu da inceleniyor. 

Bu tür silahların herhangi bir şekilde yasa dışı dolaşımda olması, ciddi güvenlik riskleri oluşturmaktadır. Yetkililerin, bu olayın arkasındaki tüm ayrıntıları ortaya çıkarması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır.

Kazada Yaralanan Motosiklet Sürücüsü, 8 Gün Sonra Yaşamını Yitirdi Kazada Yaralanan Motosiklet Sürücüsü, 8 Gün Sonra Yaşamını Yitirdi

Kaynak: DHA