Zile Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara katılan kadın kursiyerler, atık kağıttan kedi evi, çanta, sepet, süs ve hediyelik eşya yaparak geri dönüşüme katkı sağlıyor. Kadınlar yaptıkları sanat ürünlerini satarak ev ekonomisine de destek veriyor. Kursa katılanlar farklı ürünlerle dokuma, örgü gibi el sanatlarını yapıyor. Yapılan ürünler ise internet ve Zile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üzerinde açılan aylık sergilerinde satışa sunuluyor. Her bir kursiyer ise aylık 2 ile 3 bin lira arasında aile ekonomisine katkıda bulunuyor. 

Tokat’ın Rüyası Gerçek Oluyor: Çamlıbel Tüneli ve Almus Yolu Hayata Geçiyor Tokat’ın Rüyası Gerçek Oluyor: Çamlıbel Tüneli ve Almus Yolu Hayata Geçiyor


 

Zile Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Zuhal Tarkan, "Atık kağıt ve gazetelerden kedi evi, çanta, sepet,  gibi ürünler üretiyoruz. Üretimi yapan ev hanımları ürünlerin satışını yapıyor veya kendileri kullanarak ekonomiye katkıda bulunuyorlar. 50 kursiyerimiz var.  Kursiyerlerimizde bu fikri beğenince üretmeye başladık. Satış yapılınca daha çok talep olmaya başladı. Normalde yapmış olduğumuz bu ürünler bambu malzemesinden üretiliyor. Bambu çok pahalı olduğu için benzeri ürünler kullanmak fikri buradan doğdu. Gazetenin kilosu 25 lira, bambunun kilosu 500 lira. Biz 25 liralık gazeteden bambunun benzeri bir ürün üretiyoruz. Satış fiyatı da uygun olunca talep daha fazla oldu" dedi. 


 

Zile halk Eğitim Müdürü Erol Şahin ise, “ülkemizde son zamanlarda geri dönüşümle ilgili farkındalık çalışmaları yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu sıfır atık, geri dönüşümle ilgili projeye bizde halk eğitim merkezli kurslarımızda buna ağırlık vermeye çalışıyoruz. Özellikle geri dönüşüm malzemesi olan kağıtlardan çok güzel sepet ürünler yapılmakta. Aile ekonomisine de yapan kursiyerlerimiz katkı sağlıyor" şeklinde konuştu. 

atik-kagitlardan-hediyelik-esya-yapiyorlar_3226_dhaphoto1atik-kagitlardan-hediyelik-esya-yapiyorlar_3226_dhaphoto2atik-kagitlardan-hediyelik-esya-yapiyorlar_3226_dhaphoto3