Toplantıya ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri ve 7 meslek komitesinin temsilcileri katıldı. Ayrıca, Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü İlkay Baydar da konuk olarak toplantıya iştirak etti.

ATB Başkanı Ali Çandır'ın Açıklamaları

Toplantının açılışında ATB Başkanı Ali Çandır, meslek komitelerinin etkin çalışmalarını vurgulayarak, "Komite üyelerimiz sahadaki gözümüz ve kulağımız. Borsamız bünyesindeki 7 meslek komitesi oldukça aktif. Onlardan gelen geri bildirimler doğrultusunda tarımın sesi olmaya çalışıyoruz" dedi. Çandır, özellikle su, enerji ve ilaç kullanımı ile ilgili gelen geri bildirimleri dikkatle incelediklerini belirtti ve diğer sıkıntıların da toplantıda ele alınacağını ifade etti. Kamu kurumlarıyla kurulan diyaloglar sayesinde birçok sorunun yerinde çözüldüğünü belirten Çandır, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına destekleri için teşekkür etti.

Kamu Yetkililerinden Teşekkür

Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Antalya'nın tarım alanında öncü olduğunu ve birçok ülkeye örnek teşkil ettiğini belirterek, sektör temsilcileriyle diyalog sağlanmasını desteklediği için ATB Başkanı Çandır'a teşekkür etti.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, suyun temini ve korunmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken, ATB komite üyelerinin sorun ve taleplerini dinlemeye hazır olduklarını belirtti.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü İlkay Baydar ise, Antalya'da elektriğin yoğun kullanıldığını belirterek, sahada yaşanan sıkıntıların çözümü için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Komite Üyelerinin Talepleri

Toplantıda, komite üyeleri çeşitli sorunlarını dile getirdi. Özellikle Altınova'daki çiçek seralarında trafo yetersizliği ve sulama kanallarının temizliği konularında talepler iletildi. Yayla bölgesindeki su sıkıntısının barajlarla çözülebileceği belirtilirken, ani yağışların felakete yol açmaması için dere yatakları ve kanalların temizlenmesi gerektiği ifade edildi. Sera bölgelerinde sel baskınlarının yaşandığı, ayrıca tarımsal üretimi olumsuz etkileyen susuzluk sorunları da gündeme geldi. İhracat yapılan tarım ürünlerinde kalıntı sorununa da dikkat çekilerek, bazı ilaçların ruhsatlandırılmaması gibi mevzuat kaynaklı sıkıntılar dile getirildi.

Kaynak: DHA