GÜNDEM

Atatürk'ün Tekirdağ Ziyareti ve Harf İnkılabı'nın 96. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'ı ziyareti ve Harf İnkılabı'nın hayata geçirilmesinin 96. yıl dönümü özel bir törenle anıldı.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün Tekirdağ’a gelişi ve Harf İnkılabı'nın uygulanmasının yıl dönümü, Süleymanpaşa ilçesindeki 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Etkinliğe Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ’ın '3 Kemal'ler diyarı olarak bilindiğini belirtti. Hacıoğlu, 1915 yılında Tekirdağ’ı ziyaret eden Atatürk'ün, şehrin sosyal ve ekonomik yapısını yakından incelediğini ve Harf İnkılabı’nı Tekirdağ'da başlatmasının, burada edindiği izlenimlerin bir sonucu olduğunu ifade etti. 23 Ağustos 1928 tarihinde gerçekleştirilen Harf İnkılabı'nın Tekirdağ'dan başlaması, Atatürk’ün bu şehre verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Törende, katılımcılara anı olarak özel basılmış posta pulları dağıtıldı. Ayrıca, halk oyunları gösterileri ve balıkçıların meşale eşliğinde düzenlediği tekne turu etkinliğiyle günün anlam ve önemi vurgulandı.