GÜNDEM

Ataşehir'de Okul Çevresinde Güvenlik Denetimi Yapıldı

İstanbul'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, polis ekipleri okul çevrelerinde güvenliği sağlamak amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Abone Ol

Ataşehir'deki Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevresinde yapılan denetimlerde, birçok kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı ve şüpheli araçlar detaylı bir şekilde incelendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin koordinasyonunda yürütülen denetimlere, asayiş, trafik, önleyici hizmetler ve mobil okul timleri katıldı. Denetimler, Ataşehir'in yanı sıra Kadıköy, Esenler, Pendik, Bağcılar, Fatih, Esenyurt, Kağıthane, Şişli ve Ümraniye gibi diğer ilçelerdeki okulların çevresinde de gerçekleştirildi.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevresindeki denetimlerde, polis ekipleri okula gelen ve okul çevresinde bulunan vatandaşlarla iletişim kurarak güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, şüpheli gördükleri araçları durdurarak detaylı aramalar yaptı ve okul önündeki trafik akışını düzenleyerek güvenliği sağladı.

Denetimlerden memnuniyetini dile getiren Burcu Yeşilyurt Akkaya, "Okulun ilk günü ve ekipler burada denetim yapıyor. Bu tür önlemler suçu azaltıyor ve güvenliği artırıyor. Denetimlerin her gün yapılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Mevlüde Kaan ise, "Çocuklarımız için burada olmalarından çok memnunum. Güvenliğimiz için yapılan bu çalışmalara teşekkür ediyorum. Görevlilere kolaylıklar diliyorum" dedi.

Öğrencilerin ve okul çevrelerinin güvenliğinin artırılması amacıyla denetimlerin devam edeceği belirtildi.