GÜNDEM

Aslıhan Sinem Çiçek Davası: Genç Kızın Ölümüyle İlişkilendirilen Şüpheli Hakkında Soruşturma Açılması

İzmir'de 26 Temmuz 2022'de iş görüşmesi için evinden ayrılan ve bir gün sonra hastanede yaşamını yitiren Aslıhan Sinem Çiçek (18) davası, yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyor.

Abone Ol

Çiçek'in ölümüyle ilişkilendirilen Cem A. (27) hakkında, 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanmasının yanı sıra, genç kızın ölümüne ilişkin de soruşturma başlatılması kararlaştırıldı.

Olay şöyle gelişmişti: Bayraklı ilçesinde oturan Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz 2022'de iş görüşmesi için Bornova ilçesindeki bir adrese gitti. Eve dönmeyen Çiçek'e ulaşamayan babası Serdar Çiçek, polise kayıp başvurusunda bulundu. Çiçek'in, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde olduğu belirlendi. Ağır durumda olan Çiçek, bir gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Çiçek'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Burak Kaya (28) gözaltına alındı. 

Aslıhan Sinem Çiçek davasında, genç kızın ölümüne ilişkin olarak da soruşturma açılması kararlaştırıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bildirimde, Cem A. hakkında 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılandığı davada, genç kızın ölümüyle ilişkisinin de araştırılması talep edildi. 

Adli tıp kurumu raporuna göre, Aslıhan Sinem Çiçek'in ölümünün uyarıcı madde zehirlenmesi sonucu gerçekleştiği belirlendi. Soruşturmada, Cem A.'nın genç kızın ölümüyle ilişkisinin olup olmadığı da incelenecek. 

Aslıhan Sinem Çiçek davası, kamuoyunda büyük ilgi görmüştü. Genç kızın ölümüne ilişkin yeni gelişmeler, davanın seyrini değiştirebilir. Cem A. hakkında açılacak ek soruşturma, genç kızın ölümünün aydınlatılmasına katkı sağlayabilir. Ancak bu konuda henüz kesin bilgiler bulunmuyor ve yargı süreci devam ediyor.

İlgili Arama Sonuçları: Aslıhan Sinem Çiçek Davasında Soruşturma Talebi; Sanığın Genç Kızın Ölümüyle İlişkisi Araştırılsın