GÜNDEM

ASELSAN'ın Yerli Telsizleri İGEF'te Görücüye Çıktı

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılar, güvenlik alanında yerli ve milli ürünlerin önemini bir kez daha vurgularken, ASELSAN tarafından geliştirilen jandarma ve emniyet için tasarlanan yerli telsizler, Ankara'da düzenlenen İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı'nda (İGEF) sergilendi.

Abone Ol

 İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, güvenliği temin etme noktasında devletin hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde açılışı yapılan fuara, İçişleri Bakanlığı'nın himayesinde birçok kurum ve kuruluş destek verdi. Fuar, güvenlik alanında yerli ürünler ve son teknolojileri sergileyerek yoğun ilgi gördü. ASELSAN'ın "JEMUS" (Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi) ve "KETUM" (Kamu Güvenliği ve Acil Haberleşme Sistemi) ürünleri de fuarda dikkat çekti.

'İç Güvenlik Teknolojilerinde Yenilikler'

Münir Karaloğlu, otomasyon, yapay zeka ve robotik gelişmelerin iç güvenlikteki riskleri artırdığını belirterek, "Bu gelişmeler karşısında iç güvenlik birimleri olarak kendimizi hazırlamalıyız," dedi. Türkiye'nin emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarının günün teknolojisine uygun araçlarla donatılmakta olduğunu ifade etti.

Karaloğlu, ASELSAN'ın geliştirdiği yerli telsizlerin güvenlik alanındaki katkısına vurgu yaparak, "JEMUS jandarma tarafından, KETUM ise emniyet tarafından 38 ilde kullanılmakta ve yaygınlaştırma çalışmaları devam etmektedir," şeklinde konuştu. Ayrıca, yerli ve milli ürünlerin güvenlik risklerini azalttığını da sözlerine ekledi.

KETUM ve JEMUS'un Özellikleri

ASELSAN'dan alınan bilgilere göre, KETUM telsizleri dar bant özelliğiyle 12-15 kilometre kapsama alanına sahipken, JEMUS Türkiye'nin yüzde 95'ini kapsayan bir haberleşme sistemi sunuyor. Her iki ürün de ASELSAN tarafından tamamen tasarlanıp geliştirilmiştir ve doğrudan kamu güvenliği kullanıcılarına teslim edilmektedir.