Eren Duran'ın ağabeyi Ömer Duran, olayın ardından asansörün daha önce de arıza yaptığını ve kardeşinin iki gün önce asansörde mahsur kaldığını iddia ederek, asansör firması ve bina yöneticisi hakkında şikayette bulunduklarını açıkladı.

Olay, Yenimahalle ilçesindeki 13 katlı apartmanda meydana geldi. Eren Duran, 11’inci kattaki evinden çıktıktan sonra asansör boşluğuna düşerek ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti. Cenaze, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Demiryürek’ten Vali Masatlı’ye Veda Ziyareti Demiryürek’ten Vali Masatlı’ye Veda Ziyareti

Ağabey Ömer Duran, asansörün arızalandığı sırada, Eren'in asansörün düğmesine bastıktan sonra asansör gelmeyince kapıya tekme attığını, kapının açılmasıyla asansörün geldiğini sanarak adım attığını ve bu şekilde boşluğa düştüğünü belirtti. Ömer Duran, asansörün daha önce de birkaç kez arıza yaptığını ve bu konuda hiçbir bakım ya da kontrol yapılmadığını ifade ederek, asansör firması ve bina yöneticisinden ihmal iddiasıyla şikayetçi olduklarını söyledi. Ayrıca, asansör kapağının basit bir darbe ile açılabiliyor olmasının, diğer bina sakinlerinin de güvende olmadığını gösterdiğini vurguladı. Duran, asansör kullanan herkese dikkatli olmalarını önerdi ve yaşadıkları acının başkalarının başına gelmemesi için yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA