Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Olay, dün akşam saatlerinde, Damla Akan'ın ailesiyle oturduğu, Altındağ ilçesindeki apartmanda meydana geldi. Damla Akan, ablası ve kardeşiyle 5'inci katta oturan dedelerini ziyaret ettikten sonra, Kot 1'de bulunan oturdukları dairelerine inmek için asansöre bindi. 4'üncü kata inen asansör, arızalanıp durdu. Damla, kapısı açılan asansörün kabininden bina içine atlamak istediği sırada ayağının kayması sonucu yaklaşık 50 santimetrelik açıklıktan asansör boşluğuna düştü. Çocukların seslerini duyan binadakiler, ablası ve kardeşini kabinden çıkardıktan sonra Damla'yı da asansör boşluğundan kurtardı.
Binadakilerin haber vermesi üzere adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Damla Akan, doktorların tüm müdahalelerine  rağmen kurtarılamadı. Akan'ın cansız bedeni, adli tıp kurumundaki otopsi sonrası ailesine teslim edilip, memleketi Ağrı'ya gönderildi.