Yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları nedeniyle ilçe merkezinden köyler ve yaylalara ulaşımı sağlayan asfalt yolun bir kısmı çöktü.

Ekipler, çöken yol üzerinde dolgu ve onarım çalışmalarına başladı.

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Arhavi'de yaşamı olumsuz etkiledi. Caddeler ve sokaklar yağmur sularıyla dolarken, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Kapisre Deresi'ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Hopa’nın Sundura Mahallesi'nde çay toplarken yağış nedeniyle mahsur kalan Bedriye Yarar (56), AFAD ve Hopa Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Arhavi’deki taşkın ve heyelanlar sonucu 18, Borçka’da 8 ve Hopa’da 6 olmak üzere toplamda 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediye ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki sel ve heyelanlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Metrekareye 174 kilogram yağış düşmesi sonucu Arhavi ilçe merkezinden köy ve yaylalara ulaşımı sağlayan Kale Mahallesi Mehmet Nazif Günal Caddesi’ndeki asfalt yolun 50 metrelik bir bölümü çöktü. Çöken kısım dereye akarken, DSİ ve belediye ekipleri iş makineleri ile dolgu ve onarım çalışmalarına başladı. Şu anda ulaşım, alternatif güzergahtan sağlanıyor.

Kaynak: DHA