Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cengiz Ünsal, "Ekiplerimiz bölgeye hızla sevk edildi ve yapılan koordineli çalışmalar sonucunda şu an itibarıyla kapalı olan tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır. Tesellimiz, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmamış olmasıdır" dedi.

Şiddetli sağanak, özellikle Arhavi'de yaşamı olumsuz etkiledi; cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Kapisre Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi üzerine güvenlik önlemleri alındı. Hopa'da, Sundura Mahallesi'nde çay toplarken yağış nedeniyle mahsur kalan Bedriye Yarar (56), AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Artvin'de metrekareye 174 kilogram yağış düşmesiyle, Arhavi'de 18, Borçka'da 8, Hopa'da ise 6 köy yolu kapandı. Yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediyeleri, hemen çalışma başlattı.

Yağış nedeniyle, Artvin-Hopa kara yolunun Hopa Sanayi Sitesi yakınındaki köprüde çökme meydana geldi. DSİ ve belediye ekipleri, iş makineleriyle Arhavi ve Hopa'da dere kenarındaki çöken yollarda dolgu ve onarım çalışmalarına başladı.

'Tüm Köy Yollarımız Ulaşıma Açılmıştır'

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Vali Cengiz Ünsal, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açıldığını duyurarak, "İlimizde iki gündür devam eden şiddetli yağışlar neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Valiliğimizin koordinesinde, ilgili ekiplerimiz bölgeye hızla sevk edildi ve kapalı olan tüm köy yollarımız ulaşıma açıldı. Tek tesellimiz, can kaybı veya yaralanma olmaması. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği birinci önceliğimizdir. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA