İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, il Jandarma Komutanlığı tarafından okul servis araçlarının güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlere hız verildi. Arnavutköy'deki denetim, Tayakadın İlk ve Ortaöğretim Okulu çevresinde yapıldı. Denetimler sırasında, servis araçlarının güzergahları, yaya geçitleri, öğrenci indirme noktaları ve park alanları detaylı şekilde incelendi. Ayrıca, motorlu asayiş timleri ve mobil eğitim timleri de denetim sürecinde yer aldı. Jandarma Komutanlığı'nın “Bu yolda hep birlikteyiz” sloganıyla yürütülen “Güvenli Okul Yolu Projesi” çerçevesinde, 3 aşamalı güvenlik denetimi uygulandı.

Denetim sırasında, okul güzergahındaki trafik kontrolleri, kavşak ve bağlantı yollarında sabit trafik kontrolleri, okul önünde asayiş kontrolü yapıldı. Servis araçlarının hem iç hem dış kısımları titizlikle incelendi; emniyet kemerleri, farlar, dur levhaları ve lastik hava basınçları kontrol edildi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Servis şoförü Recai Kuvar, “Seyir halindeyken hız sınırlarına uygun şekilde, 40-50-60 kilometre hızla ilerliyoruz. Öğrencilerimizi güvenli bir şekilde taşımak için 'Dur' levhalarımız ve dörtlü ikaz ışıklarımız aktif durumda. Öğrencilere, hem öğretmenler hem de jandarmalar tarafından gerekli eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerde, araç binme, inme ve kendilerini nasıl korumaları gerektiği anlatılıyor,” şeklinde açıklamada bulundu.

Denetim sırasında, servis aracındaki öğrenci annesi Dilay Gökçen ise, “Öğrencilerimizin güvenliği için hosteslerin bulunması bizim için daha güvenli olurdu. Hosteslerin eksikliği endişelendiriyor. Ancak şoförlerimizin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum. Şoförler çocukların davranışlarıyla başa çıkmakta zorlanabiliyor; bu yüzden hostes desteği önemli,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA