Göçmen Kuşların Uğrak Yeri

Adilcevaz'a 35 kilometre mesafede yer alan ve 14 kilometrekarelik bir alana sahip Arin Gölü, göçmen kuşların en sevdiği duraklardan biri haline geldi. İran'daki Urmiye Gölü'nden göç eden flamingolar, her yıl ağustos ayında Bitlis'e gelerek Arin Gölü'nde konaklıyor ve havaların soğumasıyla birlikte Afrika'ya doğru yola çıkıyor. Bu yıl, önceki yıllara kıyasla daha fazla sayıda flamingo bölgede görüldü, bu da doğa fotoğrafçıları için büyük bir fırsat sundu. Çevre illerden ve ilçelerden gelen birçok doğasever, flamingoları gözlemlemek için bölgeye akın etti.

Fotoğrafçılar Arin Gölü'nde Yarışıyor

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Ahlat Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Özkan Olcay, bu yıl flamingoların Arin Gölü'ne beklenenden daha yoğun bir şekilde geldiğini ve bu görsel şöleni yakalamak için fotoğrafçıların birbirleriyle adeta yarıştığını belirtti. Olcay, “Arin Gölü'nün renkli misafirleri flamingolar, bölgenin kuş cenneti olduğunu ve birçok kuş türünü barındırdığını kanıtlıyor. Ancak flamingolar, bu kuş türleri arasında en dikkat çekeni. Üç ay boyunca gölde konaklıyorlar ve Ekim ayının sonuna kadar burada kalmaları bekleniyor. Flamingoların bu görsel şölenini dronla çekerek arşivimize kattık. Herkesin bu muhteşem manzarayı görmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA