GÜNDEM

Arif Güran'dan Nevzat Bahtiyar'a Yorum: Çelişkili İfadeler Var

Diyarbakır Bağlar `da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Arif Güran, tutuklanan Nevzat Bahtiyar hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Arif Güran, Bahtiyar'ın verdiği 4-5 çelişkili ifadenin bulunduğunu belirterek, “O şahıs her akşam camide yanımda oturan bir insan. İnsanların çirkin yüzü gözükmüyor maalesef. Bu savcılarımızın işidir” dedi.

Narin Güran cinayetinde yürütülen soruşturmada 8 Eylül’de gözaltına alınan 22 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Baba Arif Güran ile birlikte 14 şüpheli serbest bırakılırken, Narin'in annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı. Serbest bırakılan Arif Güran, kızı Narin’in mezarını ziyaret ettikten sonra, taziyeleri kabul etti.

Arif Güran, devletin soruşturma sürecinde elinden geleni yaptığını ifade ederek, "Devlet bu süreçte elinden gelenin fazlasını yapıyor. Kim olursa olsun, devlet bu işi çözecek ve adalet yerini bulacak" dedi. Ayrıca, dosya hakkında fazla bilgi vermek istemediğini belirten Güran, medyada yer alan yanlış ve yalan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Türk halkının Narin’e sahip çıktığını belirten Güran, “Türk halkı kızıma sahip çıkmıştır, inşallah devletimiz bu katil insanı da ortaya çıkaracaktır” dedi. Nevzat Bahtiyar hakkında, köyde tanıdık bir insan olarak çelişkili ifadeler verdiğini öne süren Arif Güran, adaletin sağlanacağına inandığını ifade etti.