Olay, dün öğle saatlerinde köyde meydana gelmiştir. Köy muhtarı Gazi Güler, kardeşi Orhan Güler ve aynı köyden Secaattin Doğan arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıkmıştır.  Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine, Secaattin Doğan tabanca ile iki kardeşe ateş etmiştir.  Mermilerin isabet ettiği köy muhtarı Gazi Güler olay yerinde hayatını kaybederken, Orhan Güler ağır yaralanmıştır. 

Olayın ardından kaçan Secaattin Doğan, suç aleti tabanca ile birlikte jandarma tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alınmıştır.  İlçe Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan Secaattin Doğan, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmiş ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. 

Bu trajik olay, arazi anlaşmazlıklarının Türkiye'de hala ciddi sorunlara yol açabildiğini göstermektedir. Taşınmaz mallar üzerindeki mülkiyet ve kullanım hakları konusundaki anlaşmazlıklar, toplumsal barışı tehdit edecek boyutlara ulaşabilmektedir. Devletin, vatandaşlar arasındaki arazi ve mülkiyet uyuşmazlıklarını etkin bir şekilde çözmek için daha kapsamlı önlemler alması gerektiği açıktır.

Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor

Kaynak: DHA