SPOR

Araştırma: Yeni TFF Yönetiminin Değişim Getireceğine İnanılmıyor

Areda Survey tarafından Türkiye genelinde 3.307 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma, katılımcıların yüzde 62,5'inin Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yönetiminin önemli bir değişiklik getirmeyeceğini düşündüğünü ortaya koydu.

Abone Ol

55 yaş ve üzerindeki bireylerin yüzde 75,7'si yeni yönetimin herhangi bir değişim sağlamayacağı görüşündeyken, 18-34 yaş grubunda bu oran yüzde 49,5'e düşüyor. Cinsiyet açısından ise, kadınların yüzde 67,2'si, erkeklerin ise yüzde 57,7'si yeni yönetimle birlikte bir değişim yaşanmayacağını düşünüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz’daki Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda Mehmet Büyükekşi'nin yerine İbrahim Kocaosmanoğlu’nun seçilmesinin ardından yapılan araştırma, halkın yeni yönetimden beklentilerini değerlendirdi. Sonuçlara göre, halkın yüzde 62,5’i yeni yönetimin önemli bir değişiklik yaratmayacağı görüşündeyken, yüzde 37,5’i ise bu yönetimin daha başarılı olacağına inanıyor.

YAŞ GRUPLARINA GÖRE GÜVEN ORANLARI

Yaş gruplarına göre bakıldığında, 55 yaş ve üzerindeki katılımcıların sadece yüzde 24,3’ü yeni yönetimin başarılı olacağını düşünürken, yüzde 75,7’si değişim beklemiyor. 35-54 yaş aralığındaki katılımcıların ise yüzde 34,7’si yeni yönetimden umutlu, yüzde 65,3’ü ise değişiklik olmayacağı görüşünde. 18-34 yaş grubunda ise bu durum tersine dönüyor; yüzde 50,5 yeni yönetimin başarılı olacağına inanırken, yüzde 49,5’i değişiklik olmayacağına inanıyor.

CİNSİYET GÖRE DEĞİŞİM BEKLENTİLERİ

Cinsiyet bazında yapılan değerlendirmede, erkeklerin kadınlardan daha umutlu olduğu görülüyor. Kadınların yüzde 32,8’i, erkeklerin ise yüzde 42,3’ü yeni yönetimle başarı artışı bekliyor. Kadınların yüzde 67,2’si ve erkeklerin yüzde 57,7’si ise yeni yönetimle birlikte önemli bir değişiklik olmayacağı görüşünde.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Bu araştırma, 29-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen ve 3.307 kişinin katıldığı bir çalışma olup, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği kullanılarak 'Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli' aracılığıyla yapılmıştır.