Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, okulların kırtasiye malzemelerini ihaleyle almasının uygun olmadığını belirterek, "Okullar ihtiyaç listesini hazırlayıp velilere vermeli, veliler ise bu malzemeleri kendi seçtikleri yerden temin edebilmelidir" dedi.

Kentte bazı anaokullarının, okul aile birliği aracılığıyla kırtasiye malzemelerinin toplu alımı için ihale hazırlığı yaptığı öne sürüldü. Oda Başkanı Bayrak, hem odanın resmi hem de kişisel sosyal medya hesaplarından bu uygulamaya karşı uyarılarda bulundu.

‘Yönetmelik Dışı Ticaretle Mücadele Ediyoruz’

Mehmet Bayrak, toplu alım ve ihale süreçlerinde yönetmelik dışı uygulamalara karşı mücadele ettiklerini ve ihale hazırlığındaki okul müdürlerine uyarıda bulunduklarını belirtti. Bayrak, “Anaokullarında yönetmelik dışı ticarete savaş açtık. Uzun yıllardır bu konuda çalışıyoruz. Bazı anaokulları, okul aile birliği aracılığıyla toplu alım listeleri yayımlıyor ve velilere bunu dayatıyor. Sonrasında bu malzemeleri alıp velilere satıyorlar. Okulların ticaret yapma yetkisi bulunmamaktadır” diye konuştu.

Maltepe'de, Doberman Cinsi Köpeğin Gence Saldırdığı Anlar Kamerada Maltepe'de, Doberman Cinsi Köpeğin Gence Saldırdığı Anlar Kamerada

‘Çetrefilli Durumlar Yaşanıyor’

İhale süreçlerinde uyumsuzluk yaşandığını anlatan Bayrak, “Bazı karmaşık durumların yaşandığını da duyuyoruz. Toplu ihale ile kırtasiye malzemesi alıp satmak okulların görevi değildir. Okullar, ihtiyaç listesini hazırlayıp velilere vermeli; veli ise malzemeleri istediği yerden satın alabilmelidir” şeklinde açıklama yaptı.

Bayrak, okul aile birliklerinin velilerden topladığı paralarla kırtasiye malzemesi almasının usulsüz olduğunu belirtti ve okul aile birliğinin sadece öğretmenler ve okulun kendi kullanacağı kırtasiye malzemelerini alabileceğini ifade etti.

‘Suç Duyurusunda Bulunacağız’

Öğrenciler için kırtasiye alımının okul aile birliklerinin yetkisinde olmadığını vurgulayan Bayrak, “Okul aile birliği sadece temizlik malzemeleri ve okulun kullanacağı kırtasiye malzemelerini ihaleyle alabilir. Öğrenciler için kırtasiye ürünlerinin alınması suç teşkil eder” dedi. Ayrıca, oda avukatlarının gerekli çalışmaları tamamladığını ve ihale duyurusunda bulunan okulların tespit edilmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA